Ananassi ja kurkumi supertoonik energiseerib keha ja leevendab süsteemset põletikku

Toormahlade imelisest võimest immuunsust toetada ja keha puhastada oleme kindlasti kõik kuulnud. Värskelt pressitud toormahlas sisalduvad energiseerivad toitained jõuavad vereringesse loetud minutitega ning värskusest pakatav mahlakuur toob naeratuse näole viimsele kui väsinud rakule, kirjutab integratiivne terviseterapeut ja toitumisnõustaja Liis Orav oma kodulehel Toitumistarkus.ee.

Eestlaste seas võib sageli kohata arvamust nagu sobiksid kuumutamata toormahlad vaid soojade ilmadega tarbimiseks, kuid sellega ei saa kuidagi nõustuda. Raskete diagnoosidega (nt. kasvajad, autoimmuuntõved, neurodegeneratiivsed haigused jms) suureneb keha detokseerimisvajadus tugevalt.

Toormahlades sisalduvad ensüümid ja kuumutamisele tundlikud toitained (C-vitamiin, folaat jt) on üliolulised organismi eluenergia tõstmiseks ja põletikukoorma langetamiseks. Ühe edukaima vähivastase toitumisprotokolli autor ananassitükke (NB! Mitte kompotti!)

  • 1 suur kurk

  • 2 sellerivart

  • 1/4 tl mahedat kurkumijuurt

  • tükike värsket ingverit

  • 1 kooritud sidrun

  • Mahlastage kõik eelnimetatu ja nautige vaimustavate värvide pillerkaart. Seejärel jooge mahl väikeste lonksude kaupa. Tunnetage, kuidas looduse elustav energia Teie kehasse voolab! Kui mahla pisut järele jääb, hoiustage seda kaanega klaaspurgis, külmkapis. Joogi võiks siiski ära tarbida loetud tundide jooksul peale pressimist, vastasel juhul läheb suur osa kasulikust lihtsalt kaotsi.

    Paar sõna mahlas sisalduvate viljade raviomadustest:

    • Ananass on tuntud oma põletikuvastase toime poolest ning on võimas ensüümide allikas – bromelaiin aitab seedida nii rasvu kui valke ning on seega ka tõhus ainevahetuse stimuleerija. Ananass sisaldab hulgaliselt beeta-karoteeni ja C-vitamiini, mis on väekad vabade radikaalide (reaktiivsete hapniku osakeste) ja DNA kahjustuste pärssijad.

    Seotud