PODCAST | Uskumatu! Mõned vägagi tervislikud toiduained võivad põhjustada migreeniatakke

Tomat, kartul, läätsed ja avokaado on vaid mõned tuntud tervislikud toiduained, mis võivad paljudele inimestele olla salakavalad ja ootamatud migreenihoogude provokaatorid. Eesti tuntuim neuroloog ja migreeni asjatundja dr Toomas Toomsoo rääkis Alkeemia podcastis toidu ja migreeni seosest ning tutvustas oma uut raamatut "Migreenist vabaks õige toiduga".

Peavaluga on kimpus väidetavalt iga viies inimene maailmas. Dr Toomsoo tõdeb, et kui osataks vastata küsimusele, miks meie pead ikkagi valutavad, siis oleks peavalud tõenäoliselt ka välja ravitud. “On teada veel üks päris hirmus statistiline number – naiste reproduktiiveas ehk 15-49aastastel põhjustab migreen kõige enam puuet,” viitab ta 2017.

Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale konto!

Isikliku kontoga on sinu privileegid:

  • - Ligipääs artiklitele ja podcastidele
  • - Info ürituste kohta sündmuste kalendris
  • - Võimalus jagada infot oma sündmuste kohta
  • - Võimekus märkida artikleid loetuks jpm.

Mine registreerima

Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

Seotud