Alkeemia lugemisnurk. Rene Bürkland selgitab, kuidas valmistada soojendavaid toite

Hiina meditsiini arst Rene Bürkland selgitab oma äsja ilmunud originaalraamatus "Tark tee terviseni", millised on toiduvalmistamise meetoodid, mis soojendavad ehk tugevdavad toiduainete yang-olemust, muutes jahedad ja külmad toiduained soojemaks.

Hiina toitumisteraapias tuntakse rohkem kui 50 erinevat toidu valmistamise viisi, mis muudavad toidu termilist toimet. Valmistamismeetodid saab jagada kaheks – jahutavad ja soojendavad.Soojendavad toiduvalmistamise meetodidSoojendavad meetodid tugevdavad toiduainete yang-olemust, muutes jahedad ja külmad toiduained soojemaks.Meetodid – grillimine, praadimine, röstimine, suitsutamine, küpsetamine, hautamine, alkoholis keetmine, moorimine, teravate vürtside kasutamine.Grillimine (tugevalt soojendav)Väga tugeva yang-toimega. Kuna grillimisel puutub toit otseselt kokku tulega, siis on soojendav toime väga tugev.

Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale konto!

Isikliku kontoga on sinu privileegid:

  • - Ligipääs artiklitele ja podcastidele
  • - Info ürituste kohta sündmuste kalendris
  • - Võimalus jagada infot oma sündmuste kohta
  • - Võimekus märkida artikleid loetuks jpm.

Mine registreerima

Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

Seotud