Problemaatilisi toiduaineid ja toitumisharjumusi on mõistagi rohkem kui viis, kuid järgnevalt välja toodud on need, mille ümber enim vääraid müüte levib. Pea meeles, et hea tervise tagamisel ei ole tihti oluline see, mida sööd, vaid toiduained, mida sa ei söö.
rasv.
Sõltumata elustiilist ja toiduvalikutest on kolmas variant, ehk toidulisand, enamusele kõige mugavam. Eestis elav täiskasvanud inimene peaks suve lõpust suve alguseni tarbima vähemalt 2000 RÜ D-vitamiini päevas. Kes tavapärasest suurema soovitatud koguse pärast muretseb, saab aeg-ajalt perearsti juures kaltsiferooli- (ka 25-hüdroksüvitamiin D või 25(OH)D) testi teha. Madalaim tervislik piir tohiks olla 32 ng/ml ning parim vahemik on 40-60 ng/ml.
Autor: Robert Nool
Allikas: www.raudnetervis.com