Kylaline
7.12 2011, kell 00:28
|
Joomise põhjus on palju proosalisem, minu meelest - juuakse selleks, et unustada. Unustada probleemid, hädine reaalsus või muremõtted. Alkohol annab julgust ja lõdvestab, sellest tunnevadki mehed puudust kainena...
|
Kylaline
7.12 2011, kell 14:16
|
Juba aegade algusest saati on inimene tahtnud oma taju muuta. Selleks on loodusel pakkuda tohutult palju erinevaid variante. Alkohol on lihtsalt 1 vahend, paraku ka üks negatiivsemaid - õnnetunne on hetkeline, millele järgneb pohmell (organismi mürgistus) ning nõrgematel uus doos peale.; algab surnud ring. On olemas vahendeid, mis ei tekita mingeid negatiivseid nähte organismile.
|
Kylaline
7.12 2011, kell 16:34
|
Võibolla siis hoopis tajude vabastamiseks. Pinge ja stress hoiab meid vaos. Alkohol lõõgastab ja annab võimaluse - vähemalt viivuks "vabana" tunda. Narko ei ole ka selleks parim vahend. Ise soovitaks pigem higamistehnikaid ja nt. joogat. Tegelen joogaga iga päev(mitu aastat) ja enesetunne paraneb iga päevaga ning tagasilööke on vähe: vahel ilmnevad tunded-aistingud, mille olemasolust polnud aimugi : )
|
Kylaline
8.12 2011, kell 09:54
|
7.12 2011, kell 14:16 Kylaline kirjutas: Alkohol on lihtsalt 1 vahend, paraku ka üks negatiivsemaid - õnnetunne on hetkeline, millele järgneb pohmell (organismi mürgistus) ning nõrgematel uus doos peale.; algab surnud ring. On olemas vahendeid, mis ei tekita mingeid negatiivseid nähte organismile. Nendest vahenditest, mis negatiivseid nähte organismile ei tekita, on kirjutatud lausa (hoiatus)ulmekaid. Üks, mis kirjeldab sellist vahendit nimega "Parem kui elu" - väga mõtlemapanev nimi, kas pole? Mõtlen, et kas negatiivsete nähtude puudumine on hea või halb, sest kui inimene leiab imevahendi, mis mingit halba järelmõju organismile ei anna, siis teeb ta kõike, et seda uuesti ja uuesti saada, sest kes meist ei taha lõdvestust, mõnusat enesetunnet, eufooriat? Nagu need hiired, kellele pandi ajju mõnukeskusi stimuleerima elektroodid ja kes muud enam ei teinud, kui tallasid pedaale ja unustasid söömise. Ainus edasiviiv asi oleks see, kui inimesel saaks rõõmu ja endorfiine suurendavaks vahendiks elu ise, mitte keemiline rõõm.
|
Kylaline
8.12 2011, kell 13:09
|
Alkohol on tarkade jook. Eks see tegelt iga asjaga ole, et mõistlikus koguses on hea, aga ületarbimine tekitab probleeme, nagu nende hiirtekagi eelmises kommentaaris 
|
Kylaline
9.12 2011, kell 09:55
|
8.12 2011, kell 13:09 Kylaline kirjutas: Alkohol on tarkade jook. Alkohol on nõrkade jook. Seda tunnet, mida tekitab alkohol on võimalik ka ilma alkoholita saada. Alkohol on vaid abivahend, mille kasulikkus on sama hea kui ravimite kasulikkus inimesele. Mõni lihtsalt ei usu, et inimene võib ise ka terveks saada või et hea tunnet saab ka teistmoodi.
|
Kylaline
9.12 2011, kell 12:04
|
Miks inimesed joovad, oleks äkki täpsem pealkiri? Me oleme haiged oleks minu lihtne vastus. Joomine on suur majandusharu ja kasulik ettevõtmine, mille ümber luuakse traditsioone ja kultuuri mulli, tekitatakse vajadust, mis hiljem kujuneb sõltuvuseks. Haiged ühiskonnad on pigem need arenenud riigid ja endine NL, kust ka meie äsja tulime. Jah joomine on IN ja eriti seda noorte hulgas. Alkohol on legaalne narkootikum või siis meelemürk!
|
Kylaline
9.12 2011, kell 12:52
|
Tänud Andres küsimast ja vastamast! See teadmine, mida keegi alkoholiga leevendab saab olla vaid subjekti teadvustada, selles mõttes on kõik iseenda kogemust jagavad infokillud abiks ja tekitavad janulistel teadlikkust iseendast. Kuna avaliku artikli näol pole tegu AA klubiga, on selge, et subjekt Andres Raid ei saa lahata teemat enda perspektiivist vaid küsib ja mõtsikleb. Siiski on mõtisklus üsna sügavale ulatuv ja aus andmaks mõista, et see tuleb kogemusest.
Puutusin kokku küsimusega - "miks ma alkoholi tarbin?" (üle päeva paar õlut ja nädalavahetustel ka kõvem kärakas) - kui otsustasin iseendale hakata ausalt vastama saamaks teada kuidas elu muutub. Panin tähele, et põhjused olid tegelikult lihtsad -
see tõi lõõgastust igapäevasest tööpingest, võimaldas siseneda alkoholi abil tekitatud olemisse, kus teadlikkus probleemidest oli võimalik teatud piirides välja lülitada. See oli üks viisidest kuidas probleeme vältida stiilis - mida ei näe või ei koge, pole olemas. Täna olen avastanud, et kergus ei tule probleeme vältida püüdes vaid neid lahendades. Lõpuks võime olla ka päris huvitavate küsimuste ees - kes ma olen ja mida ma siin teen? Kas ma olen endaga aus? jne
alkoholiuimas tekkis võimalus olla keegi teine. Promill käivitab kehakeemia, misläbi sain kogeda teistsugust iseennast. Ja kui teadaolevad valikud on - lähen koju ja olen seal oma probleemidega mida lahendada ei taha ja ei oska, või joon ennast täis ja ei pea neid lahendama... on valik ühiskonnas propageeritud mugavuse ehk siinpuhul alkoholi poole. Kellegi teisena sain siseneda ka tegevustesse ja olukordadesse, millesse ma tavaliselt ei julgeks sattuda. Nii mõnedki olid südamlikud ja rõõmsad, kuid hommikune kaine mina leidis ennast ikka samade probleemide eest. Oluliselt tähenduslikum on see südamlikus ja rõõmsus kaine peaga
Tundub justkui oleks alkohol meie ühiskonna traditsioon, mida kahtluse alla seada on kohatu. Nii võib olla ka kohatu teatud seltskondades arutleda teemal - miks me alkoholi tarbime? Teadvustamine, et me tegelikult ei oska teisiti on koht kuhu ennast muidu tugevaks isiksuseks pidav inimene ei pane.
Miks me ei oska kaines olekus rõõmu, rahutunnet või lõõgastust tunda ja luua? Miks me ei oska inspiratsiooni endas lubada ilma alkoholita? Miks me ei saa lähedastega rääkida tähtsatest asjadest kainelt? Miks me peame ennast purju jooma kui tunneme emotsioone üle pea kasvamas? Eks siinpuhul on kõigil oma arvamus, kuid kas on ka teadmine?
Iga inimene on just niihea kui ta oskab lähtuvalt sellest kes ta on. Kanname endana õpetusi kuidas käituda tegelikkusega mis ei rahulda. Tundub, et selleks levinud õpetuseks ühiskonnas on alkohol.
|
Kylaline
9.12 2011, kell 18:04
|
Kui tihti sa nüüd alkoholi tarbid?
|
Kylaline
12.12 2011, kell 11:08
|
8.12 2011, kell 13:09 Kylaline kirjutas: Alkohol on tarkade jook. Eks see tegelt iga asjaga ole, et mõistlikus koguses on hea, aga ületarbimine tekitab probleeme Tegelikult ei ole iga asi mõistlikkus koguses hea. Pole veendunud, et alkoholgi on mõistlikkus koguses hea. Pigem on asi nii nagu nende kunstlike e-ainetega, et võiks mõõta mikrogrammides mingi ohutu koguse ja see ohutu kogus pole mitte see kogus, kus inimene suudab alkoholi tajuda. Aga parem oleks üldse vältida. Ja tõesti parem oleks see, kui inimene õpiks lõõgastuma või ennast vabastama mingite mittekeemilist vahenditega. Missugune jõud oleks, kui inimene suudaks mõttejõuga ennast soojaks ja südamlikuks muutuda ilma alkoholi negatiivsete kaasnähtudeta, mis sageli on labasus, kõneselguse puudumine, korduv jutt, liigutuste koordineerimatus, enesekriitika puudumine. Kusjuures see, et enesekriitika väheneb ei ole sageli sugugi halb, kui see ei oleks seotud just sellega, et enesekriitika väheneb just nendes asjades, milles alkoholi mõju all peaks just kriitiline olema.
|
Kylaline
21.02 2012, kell 14:30
|
miks see alko on pidevalt meedial hambus põhjus on selles et alko on siiski efektiivse toimega antidepressant ja selle mõju ajaloo hämarusest teada, seega omaseim inimesele, kuna naise organism alkot ei talu siis eelistavad naised ravimeid
riik aga reguleerib seda aktsiisiga sest inimesi nn. elus hoidvast vahendist on ju vaja maksimaalne kasu saada, mis omakorda paneb joojaid veelgi enam jooma surnud ring
|